Wat zijn de eerste stappen om met Izix van start te gaan?

Krijg een duidelijk overzicht van de eerste stappen die je moet volgen om Izix te gaan gebruiken!

🎉 Je maakt nu deel uit van de Izix community, welkom!

Dit artikel leidt je door je eerste stappen op onze webinterface en je rol als beheerder.

Hoewel je wordt ingewerkt door je CSM die verantwoordelijk is voor de hoofdconfiguratie, is het de verantwoordelijkheid van elke organisatie om hun gebruikersbestand en toegang tot de parking te beheren. Het is daarom cruciaal dat je het Izix-systeem en de belangrijkste functies begrijpt.

1. Raak vertrouwd met de belangrijkste concepten van Izix

Om de configuratieopties en verwijzingen te begrijpen, is het aan te raden om een kijkje te nemen in de verklarende woordenlijst van Izix. Vooral de sectie "Toegangscontrole" bevat cruciale informatie:

💡 Woordenlijst en kernbegrippen

2. Begrijp uw behoeften en creëer toegangsstrategieën met de hulp van uw CSM

Je CSM zal je ondersteunen bij het opzetten van de ruggengraat van je Izix-account. Op basis van je behoeften creëren ze een aantal toegangsstrategieën. Enkele leidende vragen die de toegang van je gebruikers bepalen:

• Heb je beperkte plekken beschikbaar en moet je de bezetting beheren?
  • Heeft uw personeel verschillende behoeften/voordelen die van invloed moeten zijn op de mogelijkheid om de parkeerplaats te betreden?
  • Moeten de parkeerplaatsen betaald worden of moet het gebruik ervan regelmatig beperkt worden?
  • Verwacht u dat bezoekers toegang krijgen tot uw parkeerplaats?

Bekijk onze beschikbare toegangsstrategieën om dit beter te begrijpen:

💡 Wat zijn de verschillende toegangsstrategieën?

3. Maak profielen aan en geef ze toegang(en)

1. Gebruikers toevoegen aan uw account. Dit is een belangrijke stap voor uw personeel om toegang te krijgen tot een parkeerplaats:

💡 Hoe maak je een profiel aan (één of meerdere)?

2. Bij Izix volstaat een bestaand profiel niet om toegang te krijgen tot een parking, hiervoor zijn toegangsrechten nodig:

💡 Hoe wijs ik een toegangsrecht toe aan een gebruiker(s)?

💡 Wijs toegangsrechten in bulk toe via de mobiliteitsbundel.

3. De meeste van uw gebruikers zullen zogenaamde "eenvoudige gebruikers" zijn, wat een rol is die automatisch wordt toegewezen aan een nieuw aangemaakte gebruiker. We raden echter minstens 3 beheerdersrollen aan om altijd volledige toegang tot uw account te garanderen. U hebt misschien receptie- of beveiligingsmedewerkers die de toegang van gebruikers moeten kunnen controleren:

💡 Hoe rollen toewijzen aan gebruikers?

4. Zodra u alle toegangen hebt toegewezen, is het aanbevolen om uw gebruikers uit te nodigen. Zo krijgen ze toegang tot hun Izix-profiel, kunnen ze hun toegangen bekijken en de Izix-app gebruiken:

💡 Hoe nodig je gebruikers uit om lid te worden van Izix?

4. Beheer je voertuigen als je die hebt

Als je gedeelde voertuigen hebt die indien gewenst door het personeel kunnen worden gebruikt, is het aan te raden om de toegang tot de parking via Izix te beheren door gebruik te maken van het wagenparkconcept.

Fleetvoertuigen zijn voertuigen die in de parkeergarage kunnen blijven en toegewezen plaatsen hebben.

Voor deze voertuigen gelden ook bepaalde toegangsrechten: wagenparkvoertuigen kunnen preferentiële toegang of reserveringstoegang hebben. Meer informatie vindt u in de onderstaande artikelen:

💡 Hoe deel je een groep voertuigen?

💡 Hoe een nieuw wagenparkvoertuig toevoegen?

💡 Hoe een toegang in uw wagenpark maken/wijzigen?

💡 Hoe kunt u gebruikers toestaan om voertuigen voor uw wagenpark te reserveren?

5. Begrijp uw rol als beheerder en hoe u problemen kunt oplossen

Het kost tijd om aan een nieuw systeem te wennen. Uw gebruikers kunnen contact met u opnemen met de mededeling "Het systeem werkt niet, ik kon geen toegang krijgen tot de parkeerplaats". Het is belangrijk om wat basisinformatie door te nemen voordat je contact opneemt met het Izix Support Team:

• Bekijk de toegangslogs: De toegangslogs geven ons duidelijke aanwijzingen over waarom een gebruiker mogelijk de toegang is geweigerd. De oorzaken kunnen variëren van ontbrekende toegangsrechten tot een verkeerd kenteken of simpelweg niet begrijpen hoe je een parkeerplaats moet betreden.

💡 De toegangslogs begrijpen

• Bekijk het profiel van de gebruiker om zijn toegangsrechten, reserveringen en andere relevante profielinformatie te identificeren. In de meeste gevallen zijn ontbrekende toegangsrechten de oorzaak:

💡 Hoe een profiel wijzigen?

• Wees u bewust van de meest voorkomende problemen en hoe erop te reageren:

💡 Problemen oplossen