Wat is de Control Room? Overzicht

U vindt hier meer gedetailleerde informatie over wat u kunt doen in de Control Room en waarom deze zo nuttig is!

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnement en uw rol.

Definitie: De Control Room is een speciale pagina op de Izix interface waar parkeigenaren, beheerders, beveiliging en receptie betrokkenen de interacties van de parkeerders binnen de parkeerplaatsen kunnen zien. Hiermee kunnen zij de toegang tot de parkeerplaatsen controleren en een geldige toegang verlenen aan parkeerders die om assistentie vragen bij het betreden van de parkeerplaats.

Wat is het doel van de Control Room?

Wat zijn de verschillende tabbladen in de Control Room?

Wat zijn de verschillende kolommen in de Control Room?

Waarvoor dien ik naar de Control Room te gaan?

De Control Room heeft twee doelstellingen:
1) Om Administratoren (admins, wagenparkbeheerders, receptionisten, ...) meer zicht te geven op de toegangen tot de parkeerplaats.

2) Om Administratoren te voorzien van een lijst van initiële acties voor het geval de toegang zou worden geweigerd.

• Zoeken

• U kunt profielen die toegang hebben tot uw parkeerplaats zoeken op voornaam, achternaam en nummerplaat

• Als de gebruiker geen toegang heeft, kunt u vanaf hier ook een bezoekersprofiel aanmaken.
    • Als een gebruiker toegang heeft tot de parkeerplaats, kunt u een poort selecteren en voor hem openen

• Alleen de poorten waartoe de gebruiker toegang heeft worden getoond.

• Als de gebruiker On The Fly Booking heeft, moet u de einddatum selecteren

• Weergave

• De lijst toont alle geslaagde en mislukte openingen van de poorten van de parkeerplaats

• Het toont ook de reden waarom het openen is mislukt, ze zijn samengevat in een apart tabblad, met de reden waarom het openen is mislukt en ook de eerste acties die u zelf kunt ondernemen: nummerplaat controleren, juiste code invoeren, bezoekerstoegang maken, opnieuw proberen, contact opnemen met Support, enz.

Overzicht van de Control Room

Zoeken en openen op afstand

De eerste functie van de Control Room is om u de middelen te geven om op afstand te openen voor een gebruiker die aan de poort is geblokkeerd: u kunt de gebruiker in kwestie opzoeken, nagaan of hij toegang heeft of een bezoek aanmaken en vervolgens met één klik op afstand openen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de Control Room, zie dit artikel

Zichtbaarheid op logs en acties

Via de Control Room hebt u ook een beter zicht op de logboeken (dit vervangt de toegangslogs die tot nu toe beschikbaar waren via de administratie-interface).

Er zijn 3 tabbladen met verschillende informatie:

1. Het eerste geeft een overzicht van alle logs: openingsverzoeken en uitgevoerde openingen;

2. In het tweede tabblad ziet u de geopende logs

3. In het derde tabblad ziet U de Niet geopende logs (wanneer Izix de poort niet vroeg om te openen, b.v. wanneer de gebruiker onbekend is bij het systeem).

Waarom ziet u logs die onbekend klinken?
Deze informatie voegt eigenlijk veel waarde toe. Het kan zijn dat een bezoeker verschijnt met een andere auto dan voorzien. Of dat het ingevoerde record verkeerd wordt gelezen. Of dat de gebruiker om andere redenen vastzit bij de slagboom. U hebt nu meer gegevens om een gebruiker te vinden en op afstand te openen.

Er zijn 9 kolommen:

• Kolom Datum : Het tijdstip waarop de poort al dan niet met succes probeerde open te gaan.
  • Identifier(s) : Dit is de toegangsmethode waarmee een persoon het parkeerterrein probeerde te betreden of te verlaten.

Als er een nummerplaat in deze kolom staat, betekent dit dat de persoon met de ANPR camera heeft geprobeerd de parkeerplaats te betreden. Dit nummerplaat is wat de camera daadwerkelijk gelezen heeft.

• Nummerplaten: Dit is het nummerplaat dat de gebruiker of administrator daadwerkelijk heeft toegevoegd in het profiel van de gebruiker en naam van de persoon
  • Poort : Naam van de poort + IN of UIT ( als het de in- of uitgang betreft)
  • Poort status : Poort die open ging vs Poort die niet open ging
  • Reden : Waarom de poort niet geopend is (bijv. bord niet bekend in het systeem, poortstoring, parkeerplaats is vol FCFS, gebruiker met boekingstoegang heeft geen boeking gemaakt voor die datum en tijd enz.)
  • Actie: Deze kolom stelt een actie voor die u kan ondernemen indien u de poort moet openen voor die gebruiker (een bezoekerstoegang creëren, opnieuw proberen, enz.)
  • Wanneer u op het oogicoon klik rechts (knop Tonen) klikt, krijgt u toegang tot aanvullende informatie.