Wat zijn de dashboards?

In dit artikel ziet u hoe u toegang kunt krijgen tot de dashboards van uw parkeerterrein en welke gegevens u kunt terugvinden.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol.

Definitie: Een dashboard is een visuele weergave van al uw gegevens. Hoewel het op allerlei verschillende manieren kan worden gebruikt, is het in de eerste plaats bedoeld om in één oogopslag informatie te geven over het gebruik van uw parkeerterrein.

Waarom zou ik de Dashboards bekijken?

Via het dashboard kunt u zien hoe uw parkeerterrein wordt gebruikt per groep van parkeerplaatsen en per toegangstype.

Dit is interessant wanneer u bijvoorbeeld een evenement heeft of om te zien welke plaatsen minder gebruikt worden dan andere of om een patroon terug te vinden op welke dagen en tijdstippen de parking het meest gebruikt wordt, om de waarde van de kredieten te bepalen  om iemand te laten parkeren of om te controleren of er geen overbezetting is omdat sommige preferentiële gebruikers hun plekken niet vrijgeven enz.

Er zijn 3 soorten dashboards beschikbaar:
  • Huidige bezetting (kan worden gedownload)
  • Dagelijkse piekbezetting (laatste 30 dagen) (kan gedownload worden)
  • Geplande bezetting in de loop van de tijd

Hoe kan ik het dashboard terugvinden?

1. Klik op de naam van uw parking

1-Jun-20-2022-02-21-30-74-PM

2. Klik op "Dashboard"

2-Jun-20-2022-02-21-38-05-PM

3. Huidige bezetting:

• U kunt ook de huidige bezetting per groep zien:

3-Jun-20-2022-02-21-48-00-PM

• U kunt een grafiek zien per groep van parkeerplaatsen en per kleur (= Toegangstype)

per group

Het "Beheer van parkeerplaats groepen" kan hier worden ingesteld:

group of spots

• Download de grafiek door rechtsboven op dit icoon te klikken
    download

Dagelijkse piekbezetting (laatste 30 dagen):

4-Jun-20-2022-02-21-53-60-PM

• Download de grafiek door rechtsboven op dit icoon te klikken
    download

Geplande bezetting in de loop van de tijd:

5-Jun-20-2022-02-22-07-66-PM

Beweeg met uw cursor over de kleuren in de grafiek om de gegevens achter elk toegangstype te zien.

De grafiek toont de huidige bezetting op uw parkeerplaats, berekend op basis van de parkeertijdstippen van uw gebruikers. Het is niet rechtstreeks gekoppeld aan het tellen van de inritten en uitgangen  bijvoorbeeld: als een gebruiker een geldige toegang heeft (Reservering, Preferentieel, enz.) op dit tijdstip en deze dag, maar nog niet naar de parkeerplaats is gekomen, zal hij worden geteld als gepland en zal worden weergegeven in de bezettingsgrafiek.