De toegangslijst begrijpen

Krijg een algemeen overzicht van de toegangslijst. Leer hoe u de toegangslijst kunt analyseren, hoe u toegang krijgt tot de lijst en welke acties u van hieruit kunt uitvoeren.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol.

Definitie: De toegangslijst toont alle geplande gebruiken in de parking over een bepaalde periode. U kunt het zien als de agenda van de parking.

Waarom de toegangslijst bekijken?

De toegangslijst geeft u een overzicht van de geplande bezetting van uw parkings:

• Het geeft u een overzicht van de parkeerbezetting;
  • Hiermee kunt u nagaan indien iemand problemen heeft om de parking te betreden of hij een geldig toegangsrecht heeft of niet;
  • Het biedt u de mogelijkheid om een plaats op de parking te reserveren (voor een gebruiker of een bezoeker).

Waarom wordt de toegangslijst "gepland" gebruik genoemd?

De term "gepland" wordt gebruikt omdat het de theoretische toegangslijst van de parking is die wordt gedefinieerd op basis van de toegangen die aan de gebruikers waren gegeven en op basis van hun reservaties.

Bijvoorbeeld:
Als een gebruiker een parkeerplaats reserveert van 8u tot 17u, betekent dit niet dat hij om 8u de parking betreedt en deze om 17u precies verlaat. Deze tijdspanne zou dus theoretisch zijn.

Access types are referred to differently in the access list

• Laten we analyseren hoe de verschillende soorten toegang worden weergegeven in de toegangslijst :

• Preferentieel: Een preferentiële toegang tot de parking wordt altijd vermeld in de toegangslijst (tot het einde van de geldigheid van de toegang). Eigenlijk, heeft een gebruiker met een preferentiële toegang te allen tijde gegarandeerd een plaats. Deze plaats is dus theoretisch constant voor hem/haar gereserveerd.
  • Reservatie: Een reservatie toegang tot de parkeergarage verschijnt alleen in de toegangslijst als er een reservatie is gemaakt dat door de gebruiker met deze toegang is gemaakt. Inderdaad, een reservatie toegang garandeert niet altijd de toegang tot de parking. Alleen een plaats reserveren geeft de gebruiker de zekerheid van een plaats in de parkeergarage op een bepaalde tijdspanne.
  • OTFB: De on-the-fly reservatie (per definitie niet planbaar) wordt pas toegevoegd aan de toegangslijst wanneer de gebruiker de parking heeft betreden. Het is dus een uitzondering, want hier wordt het werkelijke gebruik weergegeven.
  • FCFS : De toegang "First come first serve" (per definitie, niet planbaar) wordt pas aan de lijst toegevoegd wanneer de gebruiker de parking heeft betreden. Het is dus een uitzondering, want hier wordt het werkelijke gebruik weergegeven.
  • Bezoekers: Bezoekerstoegang verschijnt alleen in de lijst als er een bezoek is aangemaakt door de beheerder. Er zal dus een plaats worden gereserveerd voor de bezoeker en hij zal verzekerd zijn van een plaats op de parkeerplaats op  een bepaalde tijspanne.
  • Voertuig: De aan de voertuigen toegewezen toegangen komen in de toegangslijst te staan, aangezien hun plaats gegarandeerd is voor de duur van de geldigheid van hun toegang.

Hoe raadpleegt u de toegangslijst op het platform?

1. Selecteer in het menu aan de linkerkant van uw scherm de parking waarvan u de toegangslijst wenst te raadplegen.

1-Feb-28-2022-10-10-02-05-AM

2. Klik op "Toegangslijst"

3. Filter de lijst op datum, op groep, op toegang of zoek naar een bepaalde gebruiker

2-Feb-28-2022-10-10-13-08-AM