Izix-app/Access log: De parkeerplaats is vol

Izix geeft mogelijk aan dat er geen beschikbare parkeerplekken zijn, hoewel je wel vrije plekken ziet. Lees waarom er een verschil kan zijn tussen fysieke en virtuele plekken en hoe je de capaciteit kunt controleren.

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers en beheerders. Er wordt uitgelegd waarom het kan gebeuren dat de parkeerplaats slechts gedeeltelijk vol lijkt te zijn, terwijl de app aangeeft dat de capaciteit vol is.

Waarom is er een verschil tussen de fysieke en virtuele beschikbare plekken?

Met Izix kun je de parkeerplaats onderverdelen in verschillende zones en groepen parkeerplaatsen. Elke groep parkeerplaatsen kan toegankelijk zijn voor een andere groep gebruikers. Bijvoorbeeld, een zone is gereserveerd voor managementpersoneel, een zone is gereserveerd voor elektronische voertuigen, enzovoort. In het geval van reserveringen is het bovendien mogelijk dat de gebruiker met een reservering het terrein nog niet is binnengegaan. Afhankelijk van de toegangsrechten van de gebruiker en de gekoppelde groep plekken kan het dus voorkomen dat de parkeerplaats nog gedeeltelijk beschikbaar lijkt, maar dat de app aangeeft dat de parkeerplaats vol is. Dit is geen fout, maar wordt verwacht op basis van de configuratie.

Hoe kan ik controleren of dit correct is of niet?

Neem contact op met je beheerder als je twijfelt. Je beheerder heeft toegang tot Izix om de configuratie en capaciteit te controleren.

Ik ben een beheerder. Hoe kan ik de capaciteit controleren?

U hebt verschillende manieren om de capaciteit te bekijken en de instelling van uw account te controleren. Volg de onderstaande stappen om een volledig overzicht van je capaciteit te krijgen:

1. Controleer het dashboard. Het dashboard geeft je een real-time overzicht van je huidige capaciteit. Leer hier hoe u het kunt gebruiken. Vergelijk de huidige capaciteit met het toegangsrecht van de gebruiker (zie hieronder).
    1. Let op, als je capaciteit uit het verleden wilt bekijken, moet je eerder Izix insights gebruiken of de reserveringslijst bekijken en de aanvullende stappen hieronder volgen.
  2. Bekijk de groepen met plekken en het toegangsbeleid dat daaraan is gekoppeld. Klik op de betreffende parking -> Administratie -> Beheer van parkeerplaatsen groepen. Controleer welk toegangsbeleid is gekoppeld aan de groep met plekken en hoeveel plekken er beschikbaar zijn.
  3. Controleer het toegangsrecht van de gebruiker die contact heeft opgenomen. Vergelijk het toegangsrecht van de gebruiker met de dashboardcapaciteit en/of de groep met plekken om te bepalen hoeveel plekken er normaal gesproken beschikbaar zijn voor deze gebruiker. Als deze gebruiker bijvoorbeeld een FCFS-toegangsrecht (First Come First Served) heeft en FCFS en voorkeursrechten hebben dezelfde groep plekken, dan kun je aannemen dat er altijd plekken geblokkeerd zijn vanwege de voorkeursrechten. Lees hier meer over de toegangsstrategieën.

De bovenstaande stappen zijn cruciaal om te controleren of het systeem correct werkt en of je opstelling nog steeds voldoet aan je behoeften. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de groep spots, neem dan contact op met uw Account Manager.