Hoe reserveer ik een voertuig voor een gebruiker?

U kunt gemakkelijk een voertuig voor een gebruiker reserveren, in enkele stappen.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol

Definitie
Een gedeeld voertuig is een voertuig (auto, fiets, enz.) dat aan een organisatie toebehoort. Het is beschikbaar voor gebruikers van de organisatie die de toegang hebben gekregen om dat voertuig te gebruiken.

De administrator van de organisatie kan verschillende groepen van gedeelde voertuigen definiëren, waarvoor hij volledige beheersrechten heeft. Deze gedeelde voertuiggroepen zullen de organisatie in staat stellen om de boekingen van de voertuigen in haar wagenpark op een intelligente en optimale manier te segmenteren voor haar gebruikers (bv. elektrische gedeelde voertuigen, vrachtfietsen, enz.).

Wat zijn de types voertuigen die Izix kan beheren ?

Er zijn twee soorten voertuigen in Izix:

• Persoonlijke voertuigen die gebruikers aan hun eigen profiel koppelen;
  • Gedeelde voertuigen zijn voertuigen van de organisatie, verdeeld in groepen, die gereserveerd kunnen worden door de gebruikers van de organisatie aan wie de toegang is verleend.

Met Izix kunt u deze gedeelde voertuigen niet alleen beheren, maar ook beschikbaar maken aan gebruikers van uw organisatie via onze reserveringstool. Gebruikers die een voertuig hebben gereserveerd, krijgen tijdens hun reservering toegang tot de parkeerplaats(en) die aan het gereserveerde voertuig is/zijn gekoppeld.

Het kan voorkomen dat u als administrator een voertuigreservering voor één van uw gebruikers moet uitvoeren.

Hoe reserveer ik een voertuig voor een gebruiker ?

1. In het menu aan de linkerkant, kies "Voertuigpark"

1-Feb-25-2022-02-15-09-82-PM

2. Als er geen wagenpark beschikbaar is, kunt u er één toevoegen door rechtsboven op "Nieuwe toevoegen" te klikken. Als er gedeelde voertuigen worden weergegeven, selecteert u het voertuig dat u wilt reserveren en klikt u op "Toon voertuigdetails".

1-Feb-25-2022-02-16-48-46-PM

3. Klik op "Nieuw" onder de tab "Voertuigreservaties"

2-Feb-25-2022-02-17-39-29-PM

4. Kies het "Profiel" waarvoor u het voertuig wilt reserveren
    5. U dient dan het volgende in te vullen:

• De startdatum van de reservatie
      • De einddatum van de reservatie

6. Klik op "Bevestigen" om te valideren

1-Feb-25-2022-02-18-47-35-PM

Zodra de reservatie van het voertuig is bevestigd, verschijnt er een afstandsbediening in de app op het moment van de reservatie, zodat de gebruikers kunnen binnen en buitenrijden op de parking tijdens de duur van de reservatie.

De hier op te nemen voertuigen zijn die van het bedrijf en niet die van elke gebruiker.