Hoe maak ik mijn CSV bestand leesbaar?

Als u uw profielen heeft geëxporteerd, worden ze standaard gedownload als CSV-bestand. Leer hoe u de kolommen kunt splitsen.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en rol.

Definities: Een CSV-bestand (comma-separated values) is een eenvoudig tekstbestand waarin informatie wordt gescheiden door komma's. CSV bestanden komen het meest voor in spreadsheets en databases. Dit is het formaat waarin u de gegevens krijgt aangeleverd bij het exporteren vanuit Izix.

Waarom moet ik de kolommen in mijn CSV-bestand splitsen?

Wanneer u een bestand exporteert in Izix, wordt het standaard geëxporteerd als een CSV-bestand. U zult dan na het downloaden van het bestand merken dat de kolommen niet gesplitst zijn en dat u daarom de gegevens niet kunt inlezen.

Hieronder ziet u hoe u in een paar stappen de kolommen kunt splitsen.

Als u een lijst met profielen wilt uploaden, moet u uw bestand opslaan en het als CSV uploaden naar Izix.

Hoe splits ik kolommen in mijn CSV-bestand om de gegevens leesbaar te maken?

1. Selecteer kolom "A"

2. Klik op het tabblad "Gegevens"

3. Klik op "Tekst splitsen naar kolommen"

4. Klik op "Automatisch detecteren" (verschijnt in kolom A)

5. Een paar opties worden weergegeven in het kleine menu

6. Klik op "Aangepast"

7. Voeg ";" in.

8. De gegevens zijn correct gesplitst in de verschillende kolommen