Hoe kunt u gebruikers toestaan om gedeelde voertuigen te reserveren?

Ontdek hier hoe u gebruikers kunt toestaan een voertuig uit uw wagenpark te reserveren.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol

Definitie
Een gedeeld voertuig is een voertuig (auto, fiets, enz.) dat aan een organisatie toebehoort. Deze is beschikbaar voor gebruikers van de organisatie die de toegang hebben gekregen om dat voertuig te gebruiken.

De administrator van de organisatie kan verschillende groepen van gedeelde voertuigen definiëren, waarvoor hij volledige beheersrechten heeft. Deze gedeelde voertuiggroepen zullen de organisatie in staat stellen om de boekingen van de voertuigen in haar wagenpark op een intelligente en optimale manier te segmenteren voor haar gebruikers (bv. elektrische gedeelde voertuigen, vrachtfietsen, enz.).

Waarom toegangen verlenen aan gedeelde voertuigen?

Er zijn twee soorten voertuigen in Izix:

• Persoonlijke voertuigen die gebruikers aan hun eigen profiel koppelen;
  • Gedeelde voertuigen zijn voertuigen van de organisatie, verdeeld in groepen, die gereserveerd kunnen worden door de gebruikers van de organisatie aan wie de toegang is verleend.

U heeft de mogelijkheid om verschillende groepen te definiëren waarvoor u volledige rechten heeft om zowel groepen als voertuigen aan te maken, te bewerken en te verwijderen. Om deze voertuigen beschikbaar te maken voor bepaalde gebruikers (in het geval van boekbare voertuigen), moet u uw gebruikers eerst toegang verlenen tot de gedeelde voertuigen. Daarna moet u de toestemming geven aan de set van gebruiker(s) die de voertuigen moeten kunnen reserveren.

Hoe kunt u gebruikers toestaan wagenparken te reserveren?

1. In het menu aan de linkerkant, kies "Profielen".
2. Klik op "Tonen" rechts van het profiel waaraan u toegang wenst te verlenen tot de voertuigen.

1-Feb-25-2022-02-09-21-83-PM

3. Klik op de profielpagina op het pictogram "Bewerken" rechtsboven in de sectie "Deelvoertuig(en) groepen".

2-Feb-25-2022-02-11-15-10-PM

4. Selecteer de gewenste voertuiggroep

5. Valideer door op "Bevestigen" te klikken

4-Feb-25-2022-02-12-18-51-PM

U moet eerder gedeelde voertuigen hebben aangemaakt en een parkeertoegang aan uw voertuigen hebben toegewezen om ze beschikbaar te maken voor gebruikers.