Wat is een planningsperiode en hoe kan ik deze bewerken?

Begrijp de planningsperiode als onderdeel van het boekingsproces en de invloed ervan op gebruikers.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol

Definitie: Een planningsperiode wordt uitgedrukt in dagen en staat voor het aantal dagen dat een gebruiker heeft om een reservatie te maken. Bij het toewijzen van een "reservatie"-toegang moet de administrator een planningsperiode selecteren.

Inhoudsopgave:

1. Wat is het doel van een planningsperiode?
  2. Hoe wordt de planningsperiode berekend?
  3. Hoe kan ik de planningsperiode bewerken?
    1. Bestaande planningsperioden maken of bewerken
    2. Planningsperiode toewijzen aan gebruikers

1. Wat is het doel van een planningsperiode?

Als je gebruikers toestaat om maanden van tevoren te reserveren, kan dit problemen opleveren met de beschikbaarheid en bezetting van je parkeerplaats. Dit komt omdat gebruikers zelden hun plannen zo lang van tevoren met volledige zekerheid weten. Als plannen veranderen, kunnen ze vergeten hun boekingen te annuleren, waardoor uiteindelijk parkeerplaatsen voor andere gebruikers worden geblokkeerd. Daarom is het handig om de mogelijkheid om vooraf te reserveren te beperken tot een kortere periode. Dit kan worden beheerd met de planningsperiode in Izix.

2. Hoe wordt de planningsperiode berekend?

De planningsperiode wordt geteld als X dagen die een gebruiker in de toekomst kan boeken - de huidige dag niet meegerekend. Het is mogelijk om een specifieke activeringstijd in te stellen voor de planningsperiode. Dit is de tijd vanaf wanneer gebruikers kunnen boeken. Standaard is de activeringstijd ingesteld op 23:59, waardoor gebruikers in principe X dagen vooruit kunnen boeken op het moment dat de tijd is verstreken.

Om alle gebruikers gelijke kansen te bieden en vroege vogels niet te bevoordelen, kun je de activeringstijd overdag instellen. De activeringstijd bepaalt het exacte moment waarop het systeem “morgen” identificeert om te beginnen met het tellen van de dagen van de planningsperiode. Hoe vroeger de activeringstijd, hoe vroeger een gebruiker kan boeken.

De planningsperiode wordt als volgt berekend:

Activeringstijdverschil + Vandaag + Planningsperiodetelling

Voorbeelden:

1. De planningsperiode is ingesteld op 7 dagen. Vandaag is het maandag. Het is 5 uur 's middags. De activeringstijd is 23:59.

--> We beginnen 7 dagen te tellen vanaf morgen. Gebruikers kunnen boeken tot en met de volgende maandag.

2. De planningsperiode is ingesteld op 7 dagen. Vandaag is het maandag. Het is 5 uur 's middags. De activeringstijd is 16:00 uur.

--> De activeringstijd verlengt de planningsperiode. Gebruikers kunnen boeken tot en met de volgende dinsdag.

3. De planningsperiode is ingesteld op 1 dag. Vandaag is het maandag. Het is 17:00 uur. De activeringstijd is 23:59.

--> We beginnen 1 dag te tellen vanaf morgen. Gebruikers kunnen boeken tot en met morgen.

4. De planningsperiode is ingesteld op 1 dag. Vandaag is het maandag. Het is 5 uur 's middags. De activeringstijd is 16.00 uur.

-->De activeringstijd verlengt de planningsperiode. Gebruikers kunnen boeken tot en met woensdag.

3. Hoe kan ik de planningsperiode bewerken?

De planningsperiode wordt gedefinieerd wanneer het Toegangsbeleid wordt toegewezen aan de gebruiker. Indien gewenst kunnen gebruikers dus hetzelfde Toegangsbeleid toegewezen krijgen met verschillende planningsperiodes. Er zijn twee stappen nodig om een (specifieke) planningsperiode in te schakelen of aan te passen:

1. Maak de gewenste planningsperiode aan (als u deze voor het eerst gebruikt).
  2. Selecteer de gewenste planningsperiode bij het toewijzen van het Toegangsbeleid aan gebruikers.

Als uw parkeerbeleid evolueert, moeten er mogelijk nieuwe planningsperioden worden gedefinieerd. Zodra een planningsperiode is aangemaakt, kan deze worden toegewezen aan een Toegangsbeleid en wordt deze onmiddellijk van kracht.

a) Bestaande planningsperioden maken of bewerken

Om een nieuwe planningsperiode aan te maken, ga naar de organisatieconsole --> Instellingen --> Planningsperiodes --> Klik op het plusteken en bevestig de nieuwe planningsperiode:

Om een specifieke waarde te verwijderen, klikt u op het minteken naast de specifieke waarde. Als de planningsperiode nog in gebruik is door bepaalde gebruikers, kunt u de waarde aanpassen, maar het is niet mogelijk om de planningsperiode te verwijderen:

Als hij niet in gebruik is, kunt u hem definitief verwijderen.

Pro-tip: Markeer de meest gebruikte planningsperiode met een ster. Deze zal in de toekomst standaard worden gebruikt. U hebt altijd de mogelijkheid om de standaardwaarde aan te passen wanneer u deze aan een gebruiker toewijst.

b) Planningsperiode toewijzen aan gebruikers

Je kunt de gewenste planningsperiode selecteren wanneer je het toegangsrecht aan een gebruiker toewijst. Als u toegangsrechten toekent aan meerdere gebruikers tegelijk, krijgen alle gebruikers dezelfde planningsperiode: