Hoe boek je een wagenparkvoertuig als gebruiker?

Ontdek hoe u een gedeeld wagenpark via het web kunt reserveren.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol

Definitie: Een wagenparkvoertuig of gedeeld voertuig is een voertuig (auto, fiets, enz.) dat aan een organisatie toebehoort. Deze is beschikbaar voor gebruikers van de organisatie die de toegang hebben gekregen om dat voertuig te gebruiken.

Inhoud

1. Wat zijn wagenparken?
  2. Welke toegangen zijn er voor fleet vehicles?
  3. Hoe kan ik een wagenparkvoertuig reserveren?

1. Wat zijn wagenparken?

Izix biedt je organisatie een tool om de beschikbaarheid en toegang van gedeelde bedrijfsvoertuigen te beheren.

Er zijn twee soorten voertuigen in Izix:

• Persoonlijke voertuigen gekoppeld aan individuele profielen;
  • Wagenparkvoertuigen van de organisatie, onderverdeeld in groepen, die kunnen worden gebruikt door geautoriseerde profielen.

Wagenparkvoertuigen zijn gedeelde voertuigen die worden beheerd door de organisatie. Ze zijn standaard niet gekoppeld aan een specifiek profiel. Afhankelijk van het type voertuig verschilt de functionaliteit en toegang tot de parkeerplaats.

2. Welke toegangen bestaan er voor vlootvoertuigen?

Er bestaan twee toegangen voor wagenparkvoertuigen:

• Preferentiële voertuigtoegang: Toegang is alleen mogelijk via ANPR. Er zijn geen specifieke stappen nodig voor een gebruiker om toegang te krijgen tot de parkeerplaats.
  • Voertuigreserveringstoegang: Toegang is mogelijk via ANPR en Izix app. Om toegang te krijgen tot de parkeerplaats moet de gebruiker een geldige reservering hebben. De reservering kan worden gedaan door de beheerder van de organisatie of door de gebruiker via de webinterface.
Toegang Type Toegang met ANPR Toegang met APP  Automatische vs. boekingstoegang
Voertuig Preferentieel

Automatische toegang
Voertuig Reservering Boeking vereist

3. Hoe kan ik een wagenparkvoertuig boeken?

Ga naar de Izix webinterface die beschikbaar is via https://business.bepark.eu/ --> Klik op je profiel (rechtsboven) -> Klik op je naam -> Op het tabblad voertuiginformatie, reserveer een voertuig

De toegang tot het wagenpark wordt beheerd door uw organisatie. Als u geen reservering kunt maken, neem dan contact op met uw beheerder.