Hoe kan ik een reservatie annuleren?

Ontdek welk type boekingen kan worden geannuleerd en wat je moet doen als je bent vergeten van tevoren te annuleren.

De beschikbaarheid van deze functie hangt af van uw abonnementsplan en uw rol.

Izix annuleert geen reserveringen namens gebruikers. Als je je reservering niet kunt annuleren, neem dan contact op met de beheerder van je kantoor/parkeerplaats.

Definitie: Een reservatie is een toegangsstrategie waarbij de gebruiker vooraf (binnen de daglimiet) een parkeerplaats reserveert met behulp van de kalenderinterface. De gebruiker selecteert een specifiek tijdschema binnen de door zijn toegangsdienst toegestane uren en de beschikbaarheid van de parkeerplaats. De gebruiker kan de parkeerplaats binnen de boekingsperiode oprijden.

Dit artikel bevat:

1. Waarom het belangrijk is om vooraf te annuleren
  2. Soorten boekingen en manieren om te annuleren
  3. Hoe annuleer ik een boeking?
    1. Op het web
    2. Op de Izix app

1. Waarom zou ik een reservatie annuleren?

Met het toegangstype reservatie (RESA) kunt u bij Izix boekingen aanmaken of annuleren. Zodra u een plaats reserveert, wordt er een plaats voor u gereserveerd in de parking tijdens de boekingsperiode. Indien uw boekingstoegang gekoppeld is aan een kredietportemonnee, wordt u gefactureerd bij de start van uw boeking. Daarom is het essentieel om uw reservering te annuleren in het geval van een onverwachte gebeurtenis waardoor u niet naar de parking kunt komen. Indien u uw boeking niet annuleert, worden de tegoeden in mindering gebracht en blijft de parkeerplaats ontoegankelijk voor andere gebruikers van uw organisatie die er gebruik van hadden kunnen maken.

2. Soorten boekingen en manieren om te annuleren

Type boeking App Web Anders
Preferentieel (PREF) - voordat deze is gestart Beheerders kunnen annuleren
Preferentieel (PREF) - lopend Kan niet worden vrijgegeven
Boeking (BOOK) - voordat deze is gestart Beheerders kunnen annuleren
Boeking (BOOK) - lopend Beheerders kunnen annuleren

Izix annuleert geen reserveringen namens gebruikers. Als u uw reservering niet kunt annuleren, neem dan contact op met uw kantoor/parkeerbeheerder.

3. Hoe annuleer ik een boeking

a) Op het web

1. Kies "Mijn toegangen" in het menu aan de linkerkant.

1-Feb-24-2022-01-36-27-15-PM

2. Klik op "Een boeking maken" rechts van je boekingstoegang om ook je boekingen te zien

1-Feb-24-2022-01-38-21-52-PM

3. Klik op de knop "Verwijderen" in de agendaweergave
1-Feb-24-2022-02-16-17-99-PM

3.1. Of klik op "Lijstweergave".

3.2. Zoek in de agenda naar de boeking die je wilt verwijderen

3.3. Klik ten slotte op het pictogram "Verwijderen" rechts van de boeking

2-Feb-24-2022-02-18-36-31-PM

4. Klik op "Bevestigen

1-Feb-24-2022-02-19-24-88-PM

b) Op de Izix app

1. Klik op "Boeking"
  2. Klik op de datum waarop u uw boeking wilt verwijderen
  3. Klik op het "Verwijder" icoon rechts van de te annuleren boeking
  4. Klik op "Verwijderen" om te bevestigen
 Demonstratie:
1-Mar-01-2022-07-31-09-36-AM

2-Mar-01-2022-07-31-37-83-AM

1-Mar-01-2022-07-32-27-60-AM