Wat is het toegangslog en hoe gebruik ik het?

Leer hoe je toegangsevenementen (poortopeningen) op je parkeerplaats kunt openen, analyseren en exporteren.

De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van je abonnement en rol.

Definitie: Het Toegangslog is een tabel met alle logs van alle ontvangen toegangsverzoeken van de poorten, dat zijn de gebeurtenissen bij alle beschikbare in- en uitgangen. Dit logboek is er wanneer het toegangsverzoek succesvol was en de poort met succes geactiveerd werd.

Inhoud

1. Wat is het doel van het toegangslog?
  2. Overzicht van het toegangslog
  3. Statussen en interpretatie van logs
  4. Video-overzicht en voorbeelden

1. Wat is het doel van het toegangslog?

Het toegangslog geeft het werkelijke gebruik van uw parkeerplaats weer. Deze pagina geeft een overzicht van alle gebeurtenissen bij het openen van de in- en uitgangen van uw parkeerplaats gedurende een bepaalde periode. Hiermee kunt u de reden van een toegangsweigering analyseren. De gegevens van de laatste 4 maanden zijn beschikbaar. Je kunt de logbestanden van maximaal 3 opeenvolgende maanden tegelijk exporteren.

Voorbeeld: Als een gebruiker een parkeerplaats reserveert van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags, betekent dit niet dat hij de parkeerplaats om 8 uur 's ochtends oprijdt en om 5 uur 's middags weer verlaat. Ze kunnen om 8:14 uur binnenrijden, om 12:32 uur buitenrijden, om 13:25 uur weer binnenrijden en om 16:59 uur weer buitenrijden. Deze verschillende tijdvensters geven het werkelijke gebruik van de parkeerplaats door de gebruiker weer. Elke toegang tot de poort wordt bijgehouden in het toegangslogboek. Er worden 4 toegangslogs voor deze gebruiker weergegeven.

2. Overzicht van het toegangslog

Selecteer “Toegangslogs” aan de linkerkant van de parkeerbeheerinterface of ga naar deze link.

De gebeurtenissen in het toegangslogboek worden in chronologische volgorde weergegeven om de laatste poortopeningen weer te geven. Het bevat gebeurtenissen van maximaal 4 maanden. Het is mogelijk om maximaal drie opeenvolgende maanden in één keer te downloaden.

Het log bevat 7 kolommen:

• Datum: Datum en tijd van de toegangspoging
  • Identifiers: Geeft aan hoe de persoon/het voertuig door het systeem werd geïdentificeerd
    • Nummerplaat (+partner): De kentekenplaat werd gelezen door de camera (ANPR)
    • Email: De mobiele app van Izix werd gebruikt om de poort te openen
    • Control Room: De poort werd geopend via de controlekamer
    • Leeg: Een bezoeker opende de poort via URL
  • Nummerplaat: Toont alle nummerplaten gekoppeld aan dit profiel
  • Begunstigde: Als het profiel werd geïdentificeerd, wordt de naam hier weergegeven
  • Poort: Toont de poort in kwestie
  • Status: Toont de beslissing over het openen van de poort (geopend, geweigerd, mislukt)
  • Reden: Toont de belangrijkste reden voor een weigering of mislukking

Het is mogelijk om meer contextuele details over het profiel en de toegangsrechten te zien door op het oogpictogram naast de logboekvermelding te klikken.

Raadpleeg de details sectie om beter te analyseren waarom een gebruiker toegang geweigerd werd.

3. Statussen en interpretatie van logs

Er zijn drie hoofdstatussen (=beslissing over het openen van de poort) die worden weergegeven in de logboeken:

• Geopend: De gebruiker is geïdentificeerd en de poort is succesvol geopend op basis van bestaande toegangsrechten.
  • Geweigerd: Er werd een toegangspoging gelogd, maar de toegang werd geweigerd. Dit kan ofwel te wijten zijn aan ontbrekende toegangsrechten van een bestaande gebruiker of de identificator (bv. nummerplaat) is niet gekend.
  • Mislukt: Door een storing kon de poort niet geopend worden. Er kan een mechanisch probleem zijn. Neem onmiddellijk contact op met support.

Bij weigering wordt de belangrijkste reden weergegeven in de kolom Redenen. De meest voorkomende redenen voor weigering en aanbevelingen voor actie zijn:

• Geen geldige toegang: Het profiel bestaat en werd geïdentificeerd. Het profiel heeft waarschijnlijk geen toegangsrechten of heeft buiten het tijdschema om toegang proberen te krijgen
    -> Controleer de toegangsrechten van dit profiel
  • Onbekende ID's: Het kenteken werd gelezen, maar is niet geassocieerd met een bestaand profiel
    -> Als een gebruiker klaagt dat hij geen toegang kon krijgen tot de parkeerplaats en het log komt overeen met het tijdstip van toegang, dan is hij misschien vergeten om de kentekenplaat toe te voegen aan zijn profiel. Controleer hun profiel en voeg het kenteken toe indien van toepassing.
  • Geen geldige parkeerreservering: Het profiel bestaat en is geïdentificeerd. Ze hebben boekingstoegang en probeerden toegang te krijgen tot de parkeerplaats zonder reservering.
    -> Controleer de lopende reserveringen voor dit profiel en vraag hen om een reservering te maken indien nodig.
  • Gebruiker te ver van slagboom: Het profiel bestaat en werd geïdentificeerd (via de app), maar hij bevindt zich te ver van de gate
    -> Vraag de gebruiker om dichter bij de gate te komen. Als ze voor de gate staan, zie dit artikel voor meer details
  • Ongeldige toegangsmethode: Het profiel bestaat en werd geïdentificeerd. De gebruikte toegangsmethode (ANPR, app, code) is niet geconfigureerd als onderdeel van hun toegangsstrategie.
    -> Controleer de toegestane toegangsmethoden voor de toegangsstrategie en informeer de gebruiker om de juiste te gebruiken.

4. Video-overzicht en voorbeelden

Raadpleeg altijd de toegangslogboeken om te begrijpen waarom een profiel mogelijk door het systeem is geweigerd. Vergelijk de redenen met de toegangsrechten van het profiel, de toegewezen kentekens en eventuele bestaande reserveringen om de beslissing te valideren.