Handhaving toegangsvolgorde (ASE)

Voorkom parkeermisbruik via ASE.

De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van je abonnement en rol.

Definitie: Access Sequence Enforcement (ASE) is de validatie dat een gebruiker een poort niet opnieuw kan openen nadat hij er al in dezelfde richting doorheen is gegaan.

Wat is Toegangsvolgorde Handhaving (ASE)?

ASE is de validatie dat een gebruiker een poort niet opnieuw kan openen nadat hij er al in dezelfde richting doorheen is gegaan. Dit betekent dat de poort via geen enkele toegangsmethode (app, ANPR, code) zal openen als de laatste poortopening in dezelfde richting werd geïdentificeerd.

Voorbeeld: Een gebruiker komt de parkeerplaats op via de IN-poort en parkeert binnen. Als hij de app probeert te gebruiken om het IN hek weer te openen om iemand anders binnen te laten, is dit niet mogelijk als ASE is ingeschakeld.

Wat is het doel van ASE?

ASE voorkomt misbruik van het systeem door gebruikers. Gebruikers kunnen een betaalde parkeerplaats reserveren en proberen om één reservering voor meerdere personen te gebruiken door de slagboom meerdere keren te openen tijdens de reserveringsperiode. Dit is niet langer mogelijk met ASE.

Hoe schakel ik ASE in?

ASE moet worden ingeschakeld door uw Account Manager. Neem contact met hem op om de implicaties voor jouw use case beter te begrijpen en de activering van deze functie te bespreken.

Hoe weet ik dat ASE is ingeschakeld en mogelijk een gebruiker blokkeert?

Zowel de app als de toegangslogs geven aan of een gebruiker de toegang is geweigerd vanwege ASE.

In de toegangslogs wordt de reden van weigering gemarkeerd als “Overtreding toegangsvolgorde”:

Gebruikers worden in de app geïnformeerd dat de specifieke toegang niet beschikbaar is omdat deze al is gebruikt voor de lopende reservering.